Alle iPhone 15 geruchten op een rij

Alle iPhone 15 geruchten op een rij

Binnenkort komt er weer een nieuwe lijn van Apple op de markt. Er zijn nog wat maanden te gaan voordat we officieel te weten komen hoe de volgende generatie van de iPhone eruit zal komen te zien, maar de geruchten over de nieuwe functies en het uiterlijk van de iPhone gaan al rond. De nieuwe lijn zal bestaan uit vier modellen; de iPhone 15, de iPhone 15 Plus, de iPhone 15 Pro en de iPhone Pro Max. Deze modellen kunnen we in september 2023 op de markt verwachten.

Tot nu toe lijkt het erop dat de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus een geüpdatet versie zullen zijn van hun voorganger, de iPhone 14. Een fris, bijgewerkt design met een USB-C aansluiting. Vanwege wettelijke vereisten in Europa zullen alle iPhone 15-modellen een USB-C poort hebben in plaats van een Lightning-poort. USB-C betekent dat dezelfde oplader en kabelconfiguratie kan worden gebruikt voor iPhones, iPads en Macs, samen met natuurlijk alle andere apparaten die USB-C gebruiken.

De iPhone 15 Pro modellen zullen naar verwachting veel nieuws te bieden hebben. Apple introduceert bij deze nieuwe modellen dunnere, gebogen randen en een nieuw soort titanium. De iPhone 15 Pro zal naar verwachting 6,1 inch meten en de iPhone 15 Pro Max 6,7 inch zal zijn, identiek aan de iPhone 14 Pro-modellen. Geruchten suggereren dus dat Apple dit jaar overgaat op titanium voor de iPhone 15-modellen. Titanium is lichter en sterker, maar tegelijkertijd ook duurder omdat het moeilijker is om mee te werken. Het frame van de iPhone zou dus beter bestand zijn tegen deuken en buigen, maar kan door de kwetsbare oxidelaag gemakkelijker beschadigd raken en kleine krasjes veroorzaken. Naast dat titanium lichter is, heeft het ook een andere afwerking. In plaats van het gladde staal, heeft titanium meer een matte textuur. Dit zorgt ervoor dat het frame geen vingerafdrukken aantrekt zoals de iPhone 14 Pro dat wel doet.

De fysieke knoppen die we kennen van de iPhone 14-modellen zullen verdwijnen en plaats maken voor solid-state knoppen met haptische feedback. Deze knoppen werken op dezelfde manier als een fysieke knop, maar een daadwerkelijke druk op de knop hoeft niet gemaakt te worden. Door middel van haptische trillingen wordt het indrukken van een knop nagebootst. In 2021 waren er enkele geruchten dat Apple ronde volumeknoppen zou gebruiken voor de iPhone 14-modellen. Dit is niet gebeurd, maar het is zeker mogelijk dat de geruchten eigenlijk over de iPhone 15-modellen gingen. Echte duidelijkheid over of Apple het knop ontwerp gaat veranderen is er nog niet. Wel wordt er verwacht dat het solid-state knoppen worden gebruik voor zowel de volumeregelaars als de aan/uit-knop. 

De iPhone Pro modellen zullen ook een aantal cameraverbeteringen hebben. Zo wordt er met de lancering van de iPhone 15 Pro-serie een nieuwe periscoop cameratechnologie geïntroduceerd, maar de update is beperkt tot de iPhone 15 Pro Max. Door de cameralenzen een kwartslag te draaien kan er meer afstand ontstaan tussen de lens en de sensor. Ook wordt er gesproken over 10x optische zoom, terwijl dat momenteel nog 3x is. In de iPhone 15 Pro modellen kun je volgens geruchten 8GB RAM verwachten, terwijl er bij de huidige modellen nog 6GB RAM in zit. Dit geldt dus alleen voor de Pro-modellen, terwijl de standaardmodellen nog op 6GB RAM blijven.Verder zullen alle iPhone 15 Pro modellen voorzien worden van een nieuwe A17 Bionic-chip, terwijl de standaard modellen de A16 Bionic-chip van een jaar eerder krijgen. De verbeterde chip is bij de Pro modellen vooral nodig om alle functies soepel te laten verlopen.

Apple biedt meestal elk jaar een nieuwe kleur en geruchten suggereren dat de kleur van dit jaar dieprood zal zijn. De iPhone 15-modellen zouden dus verkrijgbaar kunnen zijn in een donkerrode/bordeaux rode kleur. Deze rode tint zal beschikbaar zijn naast de standaard zilver/goud- en space gray kleuren. 

Volgende lezen

Wie zijn wij?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Duurzame keuze

Neem deel aan de circulaire economie door verbruik, verspilling van hulpbronnen en afvalproductie te beperken

Snelle verzending

U ontvangt uw telefoon binnen 24 tot 48 uur met DHL.

Premium kwaliteit

Alle apparaten zijn volledig getest op meer dan 50 punten

Veilige betaling

Alle betalingen worden veilig verwerkt