advantages

De voordelen van een refurbished apparaat

De voordelen van een refurbished apparaat

Een refurbished apparaat kopen, dat wekt logischerwijs bij veel mensen vragen op. Wat zijn nou de voordelen van een refurbished apparaat en waarom zou je hier voor moeten kiezen? Met een aankoop bij RefurbCity doe je iets goeds voor het milieu en tegelijkertijd krijg je een (bijna) nieuw Apple product voor een mooi prijsje. 

De productie van nieuwe telefoons is een van de belangrijkste oorzaken van vervuiling. Met de aanschaf van een refurbished apparaat is dit dus écht een voordeel voor de planeet. 

Voor de productie van telefoons worden aardmetalen gebruikt. Alleen al voor een modern kleurenscherm zijn zeven aardmetalen nodig. Voor een telefoon zijn dit er wel 54, waarvan 17 elementen zeer belastend zijn voor het milieu. Nadat de benodigde grondstoffen zijn gewonnen, blijven de mijnen achter met schadelijke restproducten. En alle radioactieve stoffen die hier vrijkomen hebben een zeer negatieve impact op de lucht. 

Echter is dit een noodzakelijk proces voor de productie van een mobiele telefoon. Bedrijven zoals Apple stimuleren de consumptie van hun producten door regelmatig nieuwe modellen uit te brengen. Volgens onderzoek vervangen we onze telefoons ongeveer elke 3 jaar, maar is dit wel nodig? Voor de planeet is dit veel te veel. Door een mobiele telefoon een tweede leven te geven, wordt de uitstoot van broeikasgassen met 86% verminderd in vergelijking met een in de fabriek gekochte telefoon.

Nu zou je kunnen zeggen dat als je je smartphone wilt vervangen, je net zo goed een nieuwe kunt kopen om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk mee gaat. Want als het tweedehands is, is het noodzakelijkerwijs versleten? Nou, zeker niet noodzakelijkerwijs. Een refurbished smartphone is een product dat door specialisten wordt nagekeken en gereviseerd. Bij RefurbCity wordt het toestel gerepareerd, schoongemaakt, geüpdatet en indien nodig van nieuwe onderdelen voorzien. Elk product dat onder het label refurbished wordt aangeboden wordt getest op verschillende checkpoints om er zeker van te zijn dat het apparaat 100% operationeel is. Hierdoor heeft een refurbished smartphone de kwaliteit van een nieuw toestel, maar betaal je veel minder. Het valt ook onder een garantie van maar liefst 1 jaar. Dat is geruststellend, maar dat is nog niet alles.

De aanschaf van refurbished producten is een ecologische oplossing, aangezien je een smartphone een tweede leven geeft. Zelfs vanuit puur esthetisch oogpunt bieden sommige verkopers gereviseerde smartphones aan in ‘zeer goede staat’ qua uiterlijk, maar helaas met mogelijk onderdelen afkomstig uit China. Bij RefurbCity garanderen wij producten met originele Apple onderdelen. 

Door te kiezen voor een refurbished toestel van RefurbCity draag je een steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Terwijl je geniet van een refurbished smartphone die er nieuw uit ziet, doe je mee aan de circulaire economie. En het mooiste is dat je minder voor betaald. Een duidelijk voordeel van een refurbished smartphone is dat hij van nature goedkoper is dan hetzelfde model dat nooit uit de doos is gehaald. Bekijk onze site voor onze oude, maar nieuwe apparaten!

Volgende lezen

Vrolijk Pasen!
De geruchten over iOS 17

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Duurzame keuze

Neem deel aan de circulaire economie door verbruik, verspilling van hulpbronnen en afvalproductie te beperken

Snelle verzending

U ontvangt uw telefoon binnen 24 tot 48 uur met DHL.

Premium kwaliteit

Alle apparaten zijn volledig getest op meer dan 50 punten

Veilige betaling

Alle betalingen worden veilig verwerkt